FINAL 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Μεγάλος νικητής του τελικού κυπέλλου στο βόλει γυναικών, αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός.

Επικράτησε της αξιόμαχης ΑΕΚ με 0-3 σετ!

 

Υψηλού επιπέδου θέαμα πρόσφεραν οι δυο ομάδες στους 1500 φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο Γ.Γαλανόπουλος.

Η ομάδα του Λορέντσο Μιτσέλι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 3-0 σετ κέρδισε την αξιόμαχη ομάδα της ΑΕΚ του Γιουνούς Οτσάλ.

 

Το παιχνίδι

Δυναμικό ξεκίνημα στο ματς για τον Ολυμπιακό ο οποίος πήρε προβάδισμα τριών πόντων την οποία και διεύρυνε στους έξι (6-12). Οι «κιτρινόμαυρες» αντέδρασαν και με ένα επί μέρους 5-0 έφεραν το ματς στον πόντο (11-12). Ίδιο μοτίβο από την ομάδα του Μιτσέλι δεν πτοήθηκε και με ένα νέο δικό τους σερί έφτασε στο 12-15 το οποίο διατήρησε για αρκετή ώρα και διεύρυνε για να φτάσει στο 1-0 με 20-25.

H AEK προσπάθησε στο δεύτερο σετ να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό κάτι το οποίο δεν συνέβη αφού η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα γρήγορο 6-1. Η ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» έδειχνε να χάνεται κάτι το οποίο δεν έγινε αφού μείωσαν στους δύο πόντους αλλά ο Ολυμπιακός δεν μάσησε και έφτασε στο 2-0 με 25-23.
Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης και παρότι είδε την ΑΕΚ να φτάνει στο +5 έκανε την ανατροπή στο κρισιμότερο σημείο και έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου με 3-0 σετ.
Τα σετ: 20-25, 23-25, 22-25

MVP η Μλεΐνκοβα

Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η Μικαέλα Μλεΐνκοβα. Η Τσέχα ακραία πέτυχε 18 πόντους στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ, είχε τις περισσότερες υποδοχές (21 με 43%) και με την συνολική παρουσία της καθ’όλη την διάρκεια του final-4 κατέκτησε δικαίως το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας(MVP) του Final 4.