Ο Τάσος Μαστραντωνάκης εξηγεί τους λόγους που κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί, ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, μετά από αίτημά του, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας.

Πολλοί συμπολίτες ανησύχησαν όταν διάβασαν τον τίτλο, όμως η αλήθεια είναι ότι «προσέχουμε για να έχουμε».

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ Προσέχουν για να…έχουν στο Λουτράκι! 

Ο δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων κατέθεσε τεκμηριωμένο αίτημα  για την άμεση αναγκαιότητα προστασίας των αποθεμάτων νερού καθώς και τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση μέχρι τον Ιούνιο συμπληρωματικών έργων εξεύρεσης νέων υδατικών πόρων, το οποίο έγινε δεκτό!


 

Για τον σκοπό αυτό, καταρτίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ η Πράξη με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ 2022-24» που περιλαμβάνει 26 μελέτες συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν ενδεικτικά Αφαλατώσεις, νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα, στην 1η Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ θα τεθούν προς έγκριση οι παραπάνω μελέτες προκειμένου να ανατεθεί η εκτέλεση των συμβάσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

 

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τάσος Μαστραντωνάκης, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Super FM «Με Σοφία και Χαρά»

«Τώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αλλά αν δεν κάνουμε κάποιες ενέργειες και δεν προσέξουμε σε λίγα χρόνια θα έχουμε σίγουρα πρόβλημα» τόνισε!