Σουβλάκι «πολυτελείας»! Το πιτόγυρο στα νησιά κοστίζει όσο burger ξενοδοχείου!
η Γενική Γραμματεία Εμπορίου παρακολουθεί τις εξελίξεις για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Νέο κύμα αυξήσεων «χτυπά» την ελληνική γαστρονομία του δρόμου, με το αγαπημένο σουβλάκι να φτάνει σε τιμές που πριν λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες. 

Στα τουριστικά νησιά, η τιμή για ένα κλασικό πιτόγυρο αγγίζει πλέον τα 7 ευρώ, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με επαγγελματίες της εστίασης, οι αυξήσεις οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων: η συνεχιζόμενη άνοδος στο κόστος πρώτων υλών, η αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας και μεταφορών, αλλά και η μεγάλη ζήτηση λόγω τουρισμού.

«Το κόστος για κρέας, πίτες, ακόμη και χαρτοσακούλες έχει αυξηθεί σημαντικά. Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο αυτές τις αυξήσεις», δηλώνει ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στη Σαντορίνη.

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές διατηρούνται λίγο πιο χαμηλές, αλλά ακόμα και εκεί το σουβλάκι μετά βίας κοστίζει κάτω από 4,50-5 ευρώ. Πολλοί καταναλωτές εκφράζουν την απογοήτευσή τους στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας λόγο για «τέλος εποχής» για το φτηνό ελληνικό φαγητό.

«Μέχρι και το σουβλάκι έγινε πολυτέλεια. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα τρώμε μόνο σπιτικό», γράφει χρήστης στο Twitter.

Το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί όσο πλησιάζει η τουριστική αιχμή του καλοκαιριού, ενώ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου παρακολουθεί τις εξελίξεις για φαινόμενα αισχροκέρδειας.