Κηφισιά: Η απαγωγή 82χρονης, ο θανάσιμος πυροβολισμός και η καταδίκη αστυνομικού
Επτά χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση του δικαστηρίου μέχρι το Εφετείο, για τον αστυνομικό και το περιστατικό του 2019 στην Κηφισιά.

Ήταν αρχές Γενάρη του 2019, όταν δύο Ρομά στην Κηφισιά είχαν πλησιάσει με αυτοκίνητο 82χρονη ηλικιωμένη τη στιγμή που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της. Με πρόφαση ότι δήθεν η κόρη της δικαιούται μία επιστροφή 2.000 ευρώ αλλά πρέπει πρώτα να πάρουν 800 ευρώ και σε συνδυασμό με σπρωξίματα και χρήση βίας, την έβαλαν στο αυτοκίνητο τους με σκοπό να την πάνε σε ΑΤΜ για να την ληστέψουν.

Χθες αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες. η υπόθεση απαγωγής της ηλικιωμένης γυναίκας από την Κηφισιά. Ο 40χρονος σήμερα ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ γυρνούσε στο σπίτι του , στην περιοχή της Κηφισιάς. Στη γειτονιά του, είδε δυο Ρομά να απαγάγουν και να βάζουν με τη βία μια ηλικιωμένη γυναίκα την οποία και γνώριζε μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Αμέσως, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται ο ειδικός φρουρός, λειτούργησε ως αστυνομικός και έπραξε αυτό για το οποίο έχει εκπαιδευτεί να κάνει. Να προστατεύει τους πολίτες. Ενημέρωσε τους συναδέλφους του προκειμένου να έρθουν για να αναλάβουν, κυνήγησε τους δράστες και στην προσπάθεια του να σώσει την ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, τραυματίζοντας δυστυχώς θανάσιμα τον έναν από τους απαγωγείς, ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis ο ειδικός φρουρός υποστήριξε “Δεν ήθελα να σκοτώσω. Προσπάθησα να ακινητοποιήσω τους δράστες που είχαν ήδη απαγάγει την ηλικιωμένη κυρία από την Κηφισιά την οποία και γνώριζα προσωπικά. Τους παρακολούθησα και επειδή με κατάλαβαν κινήθηκαν με υπερβολική ταχύτητα μέσα στην Κηφισιά προκαλώντας μάλιστα ατύχημα. Δεν σταμάτησαν και συνέχισαν την πορεία τους. Με οδήγησαν σε ένα απόμερο σημείο, σταμάτησαν το αυτοκίνητο… βγήκε ο οδηγός μέσα από αυτό και μου επιτέθηκε. Απέκρουσα την επίθεση και φώναζα στην ηλικιωμένη να βγει από το αμάξι για να τη σώσω, ήμουν μόνος, δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, πυροβόλησα προς τα λάστιχα για να μη διαφύγουν και να προλάβουν οι συνάδελφοι μου που είχα ειδοποιήσει, να συλλάβουν τους δράστες. Δυστυχώς, μια από τις βολίδες μου εξοστρακίστηκε και χτύπησε το θύμα. Συλλυπούμαι την οικογένεια του θύματος που άθελα μου χάθηκε η ζωή του, είμαι συντετριμμένος για αυτό το γεγονός”

Οι δύο Ρομά ηλικίας 36 και 46 ετών σεσημασμένοι, ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2009 και ο άλλος για ληστείες και απάτες.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας Ρομά μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο και οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. 4 ωρες μετά το περιστατικό, εμφανίζεται στο νοσοκομείο ένα άλλο αυτοκίνητο και μέσα σε αυτό ο ένας δράστης που είχε χτυπηθεί από τη βολίδα του αστυνομικού, με τους γιατρούς να βεβαιώνουν τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Το όχημα της συμπλοκής εντοπίζεται μετά από δυο μέρες στη Μεταμόρφωση εγκαταλελειμμένο, ενώ ο οδηγός, εμφανίζεται στην Ασφάλεια μετά από 40 ημέρες για να δώσει κατάθεση.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ εδώ και 13 χρόνια, μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και καθημερινά να μάχεται με εγκληματίες, θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο προκειμένου να προστατεύει τους πολίτες. Η απόφασή αυτή του προκάλεσε απογοήτευση σε πολλούς συναδέλφους του που υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση αφοπλίζει τα χέρια τους.

ieidiseis.gr