Μέγαρα: Αποκριάτικα μεγαρίτικα τραγούδια στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων (ΦΩΤΟ)
την Κυριακή 10 Μαρτίου
  • Η Δημοτική Χορωδία Δήμου Μεγαρέων, ο Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων “ΑΛΚΑΘΟΥΣ & ΚΑΡΙΑ”, μουσικοί και χορευτές των Μεγάρων παρουσίασαν αποκριάτικα τραγούδια και χορούς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, σε έναν ιστορικό χώρο, στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Οι Μεγαρίτες χορευτές και μουσικοί πρωταγωνίστησαν στην εκδήλωση «Ήθη και έθιμα των Αποκριών», μια αποκριάτικη εκδήλωση από την χορευτική οµάδα «Έρευνα» του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του ∆ήµου Σαλαµίνας.

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» καταλαμβάνει 1.500 τ.μ. και στεγάζεται στο παλαιό πιλοποιείο του Ηλία Πουλόπουλου, το οποίο ιδρύθηκε το 1886 με την επωνυμία «Ελληνικόν Πιλοποιείον» και  είναι το παλαιότερο πιλοποιείο της Αθήνας, ευρύτερα γνωστό ως “ΠΙΛ-ΠΟΥΛ”. Οι εγκαταστάσεις του στο  βιομηχανικό πέτρινο κτήριο, με απλή και αυστηρή δομή που  συντηρείται ως μνημείο, αφού θεωρείται ως αξιόλογο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό σημείο πολιτισμικής αναφοράς.

Σήμερα φιλοξενεί δύο μόνιμες εκθέσεις το “Οδοιπορικό της Αθήνας”, στον 1ο όροφο και το Μουσείο- θέατρο Σκιών “Χαρίδημος” στο ισόγειο. Επίσης το κέντρο διαθέτει δύο εκθεσιακούς χώρους για περιοδικές εκθέσεις.

 

πηγή