Η Νεμέα Κορινθίας, εορτάζει και μας καλεί, όλους, να παρευρεθούμε στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που θα γίνουν για το κρασί. Τρεις ημέρες, γεμάτες κρασί, μουσική και γεύσεις. Δράσεις με επίκεντρο το γνωστό Αγιωργίτικο.
Τα οινοποιεία της περιοχής, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και μας προσκαλούν να τα επισκεφτούμε.
Οι Μεγάλες Μέρες, ξεκινούν την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2025.
Το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/9
ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΟΙΝΟΣ
Εστιατόριο ΣΟΦΟΣ / ώρα 18:00
Επιμέλεια και παρουσίαση κρασιών Στέφανος Κόγιας ( DipWSET )
Εστιατόριο 17 ΧΩΡΙΑ / ώρα 18:00
Επιμέλεια και παρουσίαση κρασιών Χρήστος Θεοδωρόπουλος (Sommelier Herve restaurant).
‘Eναρξη Μεγάλων Ημερών Νεμέας 2025
Οπτικοακουστικό πολυθέαμα αφιερωμένο στο Αγιωργίτικο με ζωντανή μουσική σε έργα
Θεοδωράκη και Χατζιδάκι.
Επιμέλεια – παρουσίαση: Δημήτρης Χατζηνικολάου.
Προαύλιο Ειρηνοδικείου Νεμέας / ‘Ωρα: 19:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9
11:00 – 18:00
Ανοιχτή γευσιγνωσία στον χώρο του Συνδέσμου
11:00
Γευσιγνωσία “Ροζέ Αγιωργίτικο”
Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαρία Τζίτζη (Χημικός-οινολόγος, συγγραφέας)
Χώρος: Ξενοδοχείο KERA NEME.
13:00
Masterclass “Κυδωνίτσα”, Τιμώμενη Ελληνική ποικιλία.
Κυδωνίτσες από όλη την Ελλάδα.
Επιμέλεια – παρουσίαση: Στέφανος Κόγιας (DipWSET)
Χώρος: CUVEE Wine bar
15:00
Γευσιγνωσία Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ
Επιμέλεια – παρουσίαση: Κώστας Τουλουμτζής (Οινοχόος)
Χώρος: ΑΝΑΤΟΛΗ Wine bar
19:00
“Ανακαλύπτοντας την πολυπλοκότητα της Νεμέας, τρία ποτήρια τη φορά”
Επιμέλεια – παρουσίαση: Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.
Χώρος: Ξενοδοχείο Terra vinum
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/9
11:00 – 18:00
Ανοιχτή γευσιγνωσία στον χώρο του Συνδέσμου
11:00
Γευσιγνωσία “Τα Λευκά της Νεμέας”
Επιμέλεια – παρουσίαση: Θεόδωρος Λέλεκας
Χώρος: Ξενοδοχείο Naias
13:00
Γευσιγνωσία “Εξαιρετικών ελαιολάδων & Σπάνιων παλαιωμένων οίνων Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ”
Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαρία Κατσούλη (Γευσιγνώστης ελαιολάδου) &
Ελένη Κεφαλοπούλου (Δημοσιογράφος οίνου).
Χώρος: Ξενοδοχείο KERA NEME.