Νίκος Σταυρέλης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κορινθίας, βρέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης!

Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: 

 

«Aγαπητέ Γραμματέα, σύντροφε Αντρέα, καλωσόρισες στην πόλη μας, στο δήμο μας. Φίλες και φίλοι, εμείς κερδίσαμε τις εκλογές στο δήμο Κορινθίων με συντριπτικά ποσοστά, 48%, θυμίζει ’81, δεν έχει ξαναγίνει στο δήμο Κορινθίων και είμαι υπερήφανος γι΄αυτό.Το ψηφοδέλτιο βέβαια, ήταν πολυσυλλεκτικό. Να ξέρετε όμως ένα πράγμα, επειδή εδώ είμαστε ΠΑΣΟΚ.

 

Η ιδεολογική μου ταυτότητα δεν αλλάζει όσες εκλογές και να γίνουν στο δήμο, αυτός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και επειδή με γνωρίζετε ολοι από μικρό παιδί, αυτά που έχουμε πει προεκλογικά τα βλέπετε, τα είπαμε και τα κάνουμε πράξη. Οσο και να πονάει μερικούς. Οτι εχουμε πει, θα γίνει στο ακέραιο. Ακούω πολλούς να μου λένε, θα κάνεις το 20% και θα είμαστε ικανοποιημένοι. Οχι, δεν θα είμαστε. Θα κάνουμε το ακέραιο. Και μη νομίζετε ότι είναι ένας εύκολος δρομος η Αυτοδιοίκηση. Ισως είναι πιο δύσκολος από την κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Καθημερινά προβλήματα του πολίτη, να είσαι δίπλα του, να δίνεις λύσεις, αλλά και αν δε μπορείς να δώσεις, να του λες την αλήθεια, ότι δεν γίνεται. ‘Ετσι ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα συνεχίσω.

 

Εχουμε και αγώνες μπροστά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση! Καταργήθηκαν τα Νομικά Πρόσωπα, το ΚΕΠΑΠ και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, δεν προλάβαμε, καταργήθηκαν με Νόμο την εβδομάδα των εκλογών, τα φόρτωσαν στο δήμο, τα προβλήματα θα αρχίσουν να φαίνονται αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού. Και έρχεται και το μεγαλύτερο Αντρέα, που είναι η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων.

 

Ήδη το πέρασαν από το υπουργικό συμβούλιο και μετά τις εκλογές στην ΚΕΔΕ κάνανε μια ανάπαυλα να δούμε πως θα τα ξεπεράσουμε. Εκτιμώ μέσα στο χρόνο πάμε στην κατάργηση με επόμενο βήμα την ιδιωτικοποίηση του νερού, που σημαίνει αν σήμερα έχουμε 0,23 ευρώ στην Κόρινθος το νερό, θα το μειώσουμε 20%, το είπαμε και το κάνουμε πράξη, το νερό θα πάει 1 και 2 ευρώ. Αυτά να τα έχουμε υπόψη. Εγώ είμαι έτοιμος για τους αγώνες μαζί με τους συναδέλφους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, έτσι θα συνεχίσουμε, θα είμαι μπροστά και σαν ΠΑΣΟΚ και σαν αυτοδιοίκηση, θα είμαι μαζί, ότι με χρειαστείτε, η πόρτα θα είναι ανοιχτή, στο δημαρχείο έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, ότι μπορούμε να βοηθήσουμε, δίπλα σας. Οτι δε μπορούμε θα σας το λέμε, όχι χάιδεμα στα αυτια, πρέπει να αλλάξουν οι εποχές. Καλό αγώνα, καλή ανάταση στο ΠΑΣΟΚ και ευχομαι οι επόμενες εκλογές να μας δώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας»