Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι οικοδόμοι και στην Καλαμάτα.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, τα μέλη του συνδικάτου συμμετείχαν στην απεργιακή περιφρούρηση, ενημερώνοντας τους συναδέλφους για να συμμετέχουν στην απεργία και να μην ξεκινήσουν οποιαδήποτε εργασία.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με τη συμμετοχή του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας. Στη συνέχεια η κινητοποίηση κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, όπου δόθηκε μήνυμα ενάντια στην υποστελέχωση των Κέντρων  Υγείας και Νοσοκομείων του Νομού. Παράλληλα οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στηρίζοντας τον αγώνα για να έχει ο λαός της  Καλαμάτας, αξιοπρεπή, σύγχρονη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι οικοδόμοι στην απεργιακή τους κινητοποίηση πήραν αγωνιστικές αποφάσεις στήριξης των αγροτών και των κινητοποιήσεων τους, 1 και 5 Φεβρουαρίου,  σε Χανδρινού και Καλαμάτα αντίστοιχα (Επισυνάπτεται ανακοίνωση στήριξης). Παράλληλα πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που διοργανώνουν.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων έξω από το Κέντρο Υγείας, αναφέρθηκαν στην υποβάθμιση του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί στο 1/3.

Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού για τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ στον πεζόδρομο έξω από την «ALPHA BANK», για να διαμαρτυρηθούν για το πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας συνταξιούχου, που παίρνει σύνταξη από τα ΚΕΑ.

Στο μεταξύ στην Κυπαρισσία οι συνταξιούχοι έκαναν συγκέντρωση στο Νοσοκομείο της πόλης και συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του οι οποίοι είχαν στάση εργασίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας. Απαίτησαν κάλυψη των κενών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ της περιοχής, μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.ά.

902.gr