Βασίλης Νανόπουλος:Aπροκάλυπτη μεθόδευση της δημοτικής αρχής υπέρ Κακογιάννη
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος μιλώντας για τη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων

Ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος, καταγγέλει μεθόδευση υπέρ του κ. Κακογιάννη (εταιρεία συμφερόντων της οικογενείας του) την απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Η εταιρεία Lechi Group που μετονομάστηκε σε GSP GROUP Ι.Κ.Ε., είναι η κατασκευαστική εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό του έργου (πεζοδρόμια) προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έναντι έξι κατασκευαστικών εταιρειών με μεγάλες προσφορές, που άγγιζαν έως και το 27%. Η Lechi group Πήρε το διαγωνισμό με έκπτωση 1%.

Αντιδράσεις υπήρξαν από την αντιπολίτευση αφού βάσει του Νόμου 4412/2016 η διαγωνιστική διαδικασία μπορούσε να κηρυχθεί άκυρη ως μη συμφέρουσα προς το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε επίσης Βόμβα Νανόπουλου! Αυτή είναι η κατασκευαστική που μπλοκάρει τα έργα του δήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο βίντεο που ακολουθεί

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  καταγγέλλει την απροκάλυπτη μεθόδευση της δημοτικής αρχής του κ. Σταυρέλη υπερ  της εταιρίας συμφερόντων οικογένειας Κακογιάννη και σε βάρος των δημοτών του δήμου Κορινθίων . 
Αν τολμά η μπορεί ο κ Σταυρέλης ας κάνει διαφορετικά .

Χθες 26.3.24 και ώρα 1.26μμ εστάλη  με E-MAILπρόσκληση της κας Στριμενοπούλου ως προέδρου της δημοτικής επιτροπής για έκτακτη συνεδρίαση μια ώρα μετά δηλαδή 2.30μμ. Hεισήγηση του θέματος εστάλη 2.22μμ οκτώ λεπτά πριν τη συνεδρίαση και πρότεινε την απόρριψη της προσφυγής στην ΕΑΑΔΗΣΥ της εταιρίας Κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ 0Ε , τον αποκλεισμό 7 εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ανάθεση στην εταιρία GSPGROUPIKEπρώην LECHIGROUPIKEμε έκπτωση 1 % του έργου προϋπολογισμού 600.000 € για τα πεζοδρόμια - προαστιακός -Κόρινθος . Δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική ενημέρωση και τα μέλη της δημοτικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων που εκπροσωπούν την μείζονα μειοψηφία στη δημοτική επιτροπή -  Βασίλης Νανόπουλος , Γεώργιος Πούρος, Αθανάσιος Τσατσούλης απουσίασαν .

Θεωρούμε ότι η όλη μεθόδευση εγινε σκόπιμα  για να μην περιληφθεί η άποψή μας στην απόφαση που εστάλη αυθημερόν από το δήμο στο ΕΑΑΔΗΣΥ και να θεωρηθεί ομόφωνη .
Αυτά γίνονται επί δημαρχίας Σταυρέλη στην Κόρινθο .
Την ευθύνη που τους αναλογεί έχουν βεβαίως και όσοι ψήφισαν δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι Στριμενοπούλου, Παπαιωάννου, Γεωργακόπουλος, Μπονάτσου,  Δανιήλ, Μανωλάκης.

Διαφωνούμε με το περιεχόμενο της απόφασης της δημοτικής επιτροπής με ΑΔΑ 6ΨΜΕΩΛ7-1ΧΩ και  
το Πρακτικό 13/2024 της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Κoριvθίωv της 26-3-2024 .
ΘΕΜΑ 1ο (μοναδικό) ημερήσιας διάταξης ήταν : «Διατύπωση απόψεων επί προδικαστικής προσφυγής με ΓΑΚ ΕΑΔΗΨΜΕΩΛ7-ΣΥ 363/12-3-2024 ενώπιον της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων σχετικά με τον διαγωνισμό για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για την εκτέλεση του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ προϋπολογισμού μελέτης 600.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) (αριθμός μελέτης 101/2023 .

Θεωρούμε ότι τα επιχειρήματα της εταιρίας Κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ  είναι νομικά ισχυρά , βάσιμα και δικαιολογημένα και για τους λόγους αυτούς ζητάμε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΑΑΔΗΣΥ να τα κάνει δεκτά .

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ζητήσει να κηρύξει ο δήμος μη συμφέρουσα τη διαγωνιστική διαδικασία και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και να έχει ο δήμος έκπτωση στο έργο της τάξεως του 27 % που έδωσε μια από τις εταιρίες που αποκλείστηκαν και  είναι η ίδια που εκτελεί το έργο πεζοδρόμια στην πόλη της Κορίνθου που δημοπράτησε η δική μας δημοτική αρχή .
Περισσότερα στο βίντεο