Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας σε εκδήλωση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου
το Σάββατο 30/3
  • Το Σάββατο 30/3 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στο Πολυκέντρο Κρυονερίου, με ομιλητές τους Δρ Σπύρο Βασιλάκο Δ/ντης του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπισης και Δρ. Μανώλη Ξυλούρη Δ/ντη Ερευνών και υπεύθυνο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. 

Η εκδήλωση αφορούσε τις εργασίες και τη λειτουργία του Αστεροσκοπείου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας παρευρέθηκε στο Κρυονέρι και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση με τίτλο «Αστεροσκοπείο Κρυονερίου: Το χθες, το σήμερα και το αύριο», κάνοντας μάλιστα και σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα όπου υπενθυμίζει πως  το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία αναβαθμίζεται και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κος Δήμας, πιο αναλυτικά, αναφέρει: ” Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό. Παράλληλα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 4,3 εκατομμύρια ευρώ για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά με την συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.”