AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ίδρυση σωματείου για την ανάδειξη του Ναού του Ηρακλή!
Μια πραγματικά ωραία είδηση μας ήρθε από τον δήμο Νεμέας και τις Αρχαίες Κλεωνές με την ίδρυση σωματείου που έχει σκοπό την ανάδειξη του Ναού του Ηρακλέους.

Τις προηγούμενες μέρες εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Νεμέας η σύσταση σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Αρχαίων Κλεωνών-Ναός του Ηρακλέους».

O σκοπός του σωματείου είναι η ανάδειξη του Ναού του Ηρακλέους ,η ανασκαφή του, η αναστύλωσή του, όπως βέβαια και η ανάδειξη όλου του Αρχαιολογικού χώρου των Αρχαίων Κλεωνών.

Για την σύσταση του σωματείου συνεβλήθησαν εξαρχής 45 μέλη και η προσωρινή διοίκηση αποτελείται από τους:

-Πρόεδρος: Φάνης Βουρβόπουλος (πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Αρχαίων Κλεωνών)

-Αντιπρόεδρος: Απόστολος Γιαννακόπουλος (Αντιδήμαρχος δήμου Νεμέας)

-Γεν.γραμματέας: Αθανάσιος Παπαδάς (ιδιοκτήτης Green Theatre)

-Ταμίας: Νίκος Διαμαντόπουλος

-Μέλος: Γιώργος Σελλάς

-Μέλος: Αθανάσιος Διαμαντόπουλος

-Νομικός σύμβουλος: Γιώργος Σπηλιώτης (δικηγόρος)

Οι Αρχαίες Κλεωνές αναφέρονται στον Όμηρο, όπου χαρακτηρίζονται ως «καλοχτισμένη πόλη». Βρίσκονται στη θέση της ομώνυμης αρχαίας πόλης, στην οποία οφείλει ο οικισμός το σημερινό όνομά του. Το όνομά της, η αρχαία πόλη το έλαβε από την Κλεώνη, κόρη του Πέλοπα ή του Ασωπού. Η περιοχή κατοικείται από τους νεολιθικούς χρόνους και όπως καταλαβαίνετε κατέχει μια ιστορία χιλιάδων ετών.

Στις Αρχαίες Κλεωνές στην ανατολική πλευρά του όρους Φωκά, βρίσκεται ο ξακουστός Ναός του Ηρακλέους. Πρόκειται για ένα αρχαίο ναό που χτίστηκε προς τιμήν του άθλου του Ηρακλή για τη νίκη του έναντι του λιονταριού της Νεμέας.

Αυτόν τον μαγικό χώρο έχει σκοπό να αναδείξει το σωματείο που συστήθηκε και αποτελεί μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που οφείλει να στηριχθεί από όλους τους φορείς!

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι δράσεις που θα αναπτύξει το σωματείο και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές!

mifi