Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το ψήφισμα της ΟΕΒΕ Κορινθίας και ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών άμεσες ενέργειες
Τι περιλαμβάνει το ψήφισμα
  • Ο Βουλευτής Κορινθίας,Γ. Ψυχογιός,φέρνει με Αναφορά στη Βουλή και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών το από 27.3.2024ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε.

«Με πληθώρα παρεμβάσεων, Ερωτήσεων στη Βουλή και δηλώσεων έχουμε αναδείξει τα ζητήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, που προκλητικά ευνοεί με τις ρυθμίσεις της τους μεγάλους ομίλους και τις επιχειρήσεις χωρίς καν να φορολογεί επαρκώς τα υπερκέρδη, ενώ παράλληλα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για την στήριξη και ελάφρυνσή τους. Για άλλη μια φορά φέρνουμε στη Βουλή ψήφισμα τηςΟμοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας και των μελών της, που εκπροσωπούν πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Κορινθία, δυναμώνοντας τα δίκαια αιτήματά τους που είναι κρίσιμα για ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική αλυσίδα του Νομού», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχογιός

Εξάλλου, η Αναφορά που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητά ενέργειες και ενημέρωση του βουλευτή σχετικά με τα αιτήματα της ΟΕΒΕ Κορινθίας, όπως αποτυπώνονται στο σχετικό ψήφισμα και είναι τα εξής:

Άμεση ανάκληση του φορολογικού Νόμου.
Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
Νέα ρύθμιση 120-240 δόσεων για όλα τα χρέητων επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων. Η ρύθμιση να αφορά όλους τους οφειλέτες κι όχι μόνο όσους έχασαν προηγούμενη ρύθμιση.
Παράταση της αναβολής της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές μέχρι το τέλος του έτους.
Επισυνάπτεται η Αναφορά και το συνοδευτικό της έγγραφο

Θέμα:«Ψήφισμα ΟΕΒΕ Κορινθίας για την άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απειλούνται με κλείσιμο, την στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους»

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός,καταθέτει ως Αναφορά το από 27.3.2024ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το ψήφισμα,η κυβέρνηση, παρά τις κινητοποιήσεις, παραστάσεις, εκκλήσεις και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του συνόλου των φορέων που εκφράζουν τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνουν  πως  τον πλούτο,  τον οποίο παράγουν οι χιλιάδες αυτές μικρές επιχειρήσεις, θα τον καρπωθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις με τα αφορολόγητα –ως επί το πλείστον – υπερκέρδη και τους μισθούς πείνας. Η κυβέρνηση  θέλει να ενισχύσει τις μεγάλες εταιρείες που αποτελούν τους προνομιακούς συνομιλητές της και επιβάλλουν τους όρους τους σε βάρος όλης της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας.

Τέλος,όπως τονίζουνεξακολουθεί να μην θεσπίζει τη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο, παρά τις κατ’ επανάληψη υποσχέσεις,καθώς και τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό. Με την απαίτηση, μάλιστα, της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, παρά τα ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα και με την απειλή υπέρογκων προστίμων, προξενεί ακόμη ένα εμπόδιο στην λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Μετά τα παραπάνω ζητούν:

Την άμεση ανάκληση του φορολογικού Νόμου.
Την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
Το σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεων για όλα τα χρέητων επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων. Η ρύθμιση να αφορά όλους τους οφειλέτες και όχι μόνο όσους έχασαν κάποια προηγούμενη ρύθμιση.
Την παράταση της αναβολής της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές μέχρι το τέλος του έτους.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.