Συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής του δήμου Κορινθίων (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Τάσος Μποζίκης στα ΜΜΕ σήμερα το μεσημέρι

O κ. Μποζίκης, ενημέρωσε για τις επιχορηγήσεις των Συλλόγων Πυροπροστασίας και το Open mall

Οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου μας Χαράς Βαραβέρη (που δυστυχώς δεν καταγράφηκαν γιατί έκλεισε η κάμερα από μπαταρία. Ζητήσαμε από συνάδελφο να μας στείλει το δικό του βίντεο, δεν μας το έστειλε και όπως πάντα τις έκοψε κιόλας) Κατά συνέπεια τις μεταφέρουμε γραπτά.

«Είπατε για την αύξηση στις επιχορηγήσεις των Συλλόγων που όμως δεν είναι από τους πόρους του δήμου. (απο το Ταμείο της Πολιτικής Προστασίας). Είναι εύκολο να κάνουμε γενναίες αυξήσεις με ξένα χρήματα

Απαντηση H βοήθεια στους συλλόγους δεν είναι από λεφτά του δήμου. Ο δήμαρχος όμως έκανε την εισήγηση, προσπάθησε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για αύξηση, που είναι της τάξεως του 35% όπως είπα και για πρώτη φορά θα πάρουν τα χρήματα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και όχι στο τέλος

«Κύριε Μποζίκη, έχει γίνει πολλή συζήτηση για το «σκάνδαλο» του αιώνα, αναφέρομαι στην περιβόητη σύμβαση των led.  Μήπως γνωρίζετε τι έχει γίνει τελικά με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την εταιρεία, έχει παραμείνει σε επιπεδο ανταλλαγής e-mail μεταξύ δημάρχου, αντιδημάρχου και εταιρείας και πόσο είναι το κόστος της αντικατάστασης των βλαβών και των επιδιορθώσεων;»

Απάντηση: Δεν γνωρίζω, δε θέλω να πω κάτι και να παραπληροφορήσω, όμως θα ρωτήσω, θα ενημερωθώ και στην επόμενη συνέντευξη Τύπου θα σας απαντήσω.

«Η επιτροπή διαγωνισμού που προέκρινε την εταιρεία «ΤΕΡΝΑ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΘΑΛΗΣ», για το μεγάλο έργο των 50.000.000 ευρώ απαρτίζεται από δημόσιους υπαλλήλους στην πλειοψηφία της. Aπέρριψε για τεχνικούς λόγους που εν γνωρίζουμε την προσφορά της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Τις πολιτικές αποφάσεις όμως λαμβάνει το ΔΣ της ΔΕΥΑ Κορίνθου. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε να προκρίνεται μια εταιρεία σε διαγωνισμό του δήμου. Μήπως γνωρίζετε ποια είναι η έκπτωση που εχει δοθεί για το έργο, αν έχει δοθεί και γιατί δεν επαναλαμβάνεται εκ νέου ο διαγωνισμός ώστε να συμμετέχουν περισσότερες εταιρείες για το συμφέρον του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης;»

Απάντηση: Oύτε αυτό το γνωρίζω, θα ρωτήσω και θα σας απαντήσω και σε αυτό στην επόμενη συνέντευξη

 

«