Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024
την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου. Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πόλη μας θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής Φλόγας επί Ελληνικού εδάφους, πριν την παράδοσή της στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο των Αθηνών, τον χώρο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής το 1896.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία για ένα βράδυ και ακολούθως θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα (27/4) για τη Γαλλία.

Ο Δήμος Κορινθίων θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα διοργανώνοντας μία λιτή και επιβλητική συνάμα τελετή, υμνώντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τιμώντας το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα», τις οικουμενικές αξίες του Ολυμπισμού που είναι πάντα επίκαιρες.