Η “Kaloy Youth Orchestra” συμμετέχει στην Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κόρινθο
την 25η Απριλίου στις 19:15
  • Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Κόρινθο την 25η Απριλίου στις 19:15 και η διαδρομή της θα ξεκινήσει από την οδό Πατρών, συνεχίζοντας στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως με λαμπαδηδρόμους και διακεκριμένους Κορίνθιους αθλητές, πριν καταλήξει στον Πήγασο, όπου η αφή της φλόγας στον Βωμό είναι προγραμματισμένη για τις 20:00. 

Θα ακολουθήσει το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας και του Ολυμπιακού Ύμνου. 

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Κορινθίων και από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή από μαθητές και παιδιά από τα σχολεία μας.

Η μαθητική ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος “Kaloy Youth Orchestra” σε μουσική διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Θεοδοσίου θα ερμηνεύσει το βράδυ της 25ης Απριλίου στην Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στο προοίμιο της εκδήλωσης θα ερμηνεύσει τα δύο πρώτα  τραγούδια που έχουν επικό χαρακτήρα,  ενώ στη συνέχεια θα κάνει τη μουσική επωδό της εκδήλωσης με τα υπόλοιπα τρία κομμάτια.

O’ Fortuna, Carl Orff 🇩🇪
Jupiter (excerpt), G. Holst 🇬🇧
Gymnopedie n.1, E. Satie 🇫🇷
Βαρκαρόλα, Π. Θεοδοσίου 🇬🇷
Ηπειρώτικος, Ν. Σκαλκώτας 🇬🇷

Λίγα λόγια για τη Νεανική Ορχήστρα Καλογεροπούλειου “Kaloy’s
Youth Orchestra”

H Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2020 από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Θεοδοσίου στα πλαίσια των αναγκών της σύμπραξης μεταξύ των σπουδαστών του, αλλά και ως πραγμάτωση του στόχου που ο αείμνηστος ιδρυτής Νικόλαος Καλογερόπουλος είχε εξ αρχής θέσει. Την δημιουργία μιας Συμφωνικής Ορχήστρας που θα συμβάλλει με το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της έργο στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης Κορινθίας και όχι μόνο.

Στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου αυτού, η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου απαρτίζεται  από μαθητές όλων των διαθέσιμων μουσικών οργάνων τόσο του οικείου Ωδείου όσο και άλλων μουσικών ιδρυμάτων, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κορίνθου και τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στους φιλόξενους χώρους του και με την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία του Παναγιώτη Θεοδοσίου.