Πρωτομαγιά: Κάλεσμα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση
Υψώνουμε το ανάστημά μας και δε δεχόμαστε τη μετακίνηση της Πρωτομαγιάς σαν εορταστική αργία

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 10:30
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
(απέναντι απ’ τα περιβολάκια)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η τάξη μας έδωσε ηρωικούς αγώνες και με το αίμα των πρωτοπόρων αγωνιστών της διεκδίκησε δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια σηκώνοντας το ανάστημά της απέναντι στους εκμεταλλευτές.

Παίρνουμε τη σημαία από τους ήρωες της εργατικής τάξης και συνεχίζουμε τον αγώνα για να υπερασπίσουμε όσα κέρδισαν με αίμα. Υπερασπιζόμαστε το οκτάωρο, απέναντι στις οδηγίες της ΕΕ και τους άθλιους νόμους σειράς κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που το 2024, 130 χρόνια μετά, έχουν κάνει λάστιχο τον εργάσιμο χρόνο, μας βάζουν να δουλεύουμε 13ωρα, 6ήμερα και 7ήμερα. Δεν θα δεχτούμε την ένταση της εκμετάλλευσης, τη διάλυση της ζωής μας, την βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν.

Υψώνουμε το ανάστημά μας και δε δεχόμαστε τη μετακίνηση της Πρωτομαγιάς σαν εορταστική αργία. Είναι απεργία και θα την τιμήσουμε αγωνιστικά μαζί με τους εργάτες όλου του κόσμου, δίνοντας το μήνυμα ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών εμείς θα υπερασπίσουμε τη ζωή μας!

Θα υπερασπιστούμε τους λαούς της γης που η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές σφαγιάζουν στο βωμό των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, χρησιμοποιώντας τον πλούτο που μας κλέβουν, τη δική μας γη και το νερό!

Λέμε όχι στην εμπλοκή της δικής μας χώρας στους πολέμους στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, όχι στη συμμετοχή στο αιματοκύλισμα των λαών για το όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών που σαν τα κοράκια μοιράζουν την πίτα πάνω στους νεκρούς!

Υψώνουμε το ανάστημά μας και δε δεχόμαστε μισή ζωή, να ζούμε στη φτώχεια, με μειωμένους μισθούς, ακρίβεια που καταπίνει το εισόδημά μας, ελλείψεις στην υγεία και την ασφάλεια που κοστίζει σε ζωές συναδέλφων μας.

Ξέρουμε ότι ο ιδρώτας που μας κλέβουν, το ψωμί των οικογενειών μας, γίνονται τεράστια ποσά που τροφοδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Δεν σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι! Η Πρωτομαγιά και οι αγώνες της τάξης μας δείχνουν το δρόμο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το μέλλον και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Συνεχίζουμε αγωνιστικά και διεκδικούμε:

  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΣΥΖΗΤΑΜΕ-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!