Η ΝΔ «ψάχνει», ο Τατούλης ανακοινώνει!
Έναρξη ανακοινώσεων από την Μεσσηνία, το προπύργιο του Παναγιώτη Νίκα για τον πρώην Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, έναρξη που συνοδεύεται όχι μόνο από ένα ηχηρό όνομα αλλά και από μια ηχηρή ανακοίνωση

Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, η παράταξη του Πέτρου Τατούλη, χαρακτηρίζεται ως «το αυτοδιοικητικό ακομμάτιστο, πατριωτικό κίνημα όλων των ελευθεροφρόνων Πελοποννησίων πολιτών»! 

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε διθυραμβικά λοιπόν τον Γιατρό Παναγιώτη Γιαννόπουλο και ξεκίνησε τον προεκλογικό  αγώνα της κάλπης του Οκτώβρη καταθέτοντας στους Πελοποννησίους παράλληλα το στίγμα της παράταξής του, στίγμα ακομμάτιστο – ένα προφίλ που φαίνεται να έχει απήχηση στο εκλογικό σώμα παρ ότι οι προηγούμενες εκλογές καθορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους κομματικούς ψηφοφόρους- στίγμα πρότερου έντιμου βίου – η αναφορά στα επιτεύγματα της περιόδου διοίκηση της Περιφέρειας είναι σαφής-  στίγμα συστράτευσης άξιων, όπως λέει, δημιουργικών και ανιδιοτελών πολιτών!  

«Η Νέα Πελοπόννησος υποδέχεται με χαρά και τιμή τον σπουδαίο γιατρό, άξιο άνθρωπο και ενεργό πολίτη της Πελοποννήσου, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Είμαστε βέβαιοι, όλοι οι άνθρωποι και τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» που έχουν αποδείξει την ικανότητα και την αγάπη τους για τον τόπο μας, ότι η συστράτευση δίπλα μας του Παναγιώτη Γιαννόπουλου δυναμώνει την προοπτική της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου να ξαναβγεί στο δρόμο της ασφάλειας, της ευημερίας και της ανάπτυξης».

Η επίθεση στο νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την διοίκηση του είναι ευθεία. Γίνεται λόγος για στείρο κομματισμό, μισαλλοδοξία, ρεβανσισμό και κυριαρχία των ψευτοελίτ.  

«Μαζί με χιλιάδες δημιουργικούς πολίτες η Πελοπόννησος βγήκε από την αφάνεια και την υποανάπτυξη και άρχισε να αναδεικνύεται σε υπολογίσιμη δύναμη στην εσωτερική και εξωτερική πολιτικοοικονομική σκηνή. Απέκτησε status στην Ευρώπη των Περιφερειών, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την κρίση και παράλληλα στάθηκε δίπλα στους πολίτες της, προσφέροντας ευκαιρίες επενδύσεων, αλλά και απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας για όσους από εκείνους βρέθηκαν σε αδυναμία.

Το 2019 ωστόσο, η πορεία αυτή ανακόπηκε απότομα.Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θριάμβευσαν ο στείρος κομματισμός, η μισαλλοδοξία, ο ρεβανσισμός και οι ψευτοελίτ. Με σκυμμένο το κεφάλι στην εξουσία, χάθηκε η διεκδικητικότητα, αναλώθηκαν οι πόροι, έμεινε η άσκηση της πολιτικής σε καθημερινές διευθετήσεις, αποκλεισμούς και διαγωνισμό μιζέριας και επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Σήμερα πλησιάζει η ώρα που η παρένθεση αυτή κλείνει. Μαζί της καταρρέουν και οι αντιλήψεις όσων με ιδιοτέλεια προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τους πολίτες σε κομματικές καταστροφικές επιλογές.Σήμερα, η ανάγκη συστράτευσης των άξιων, των δημιουργικών, των ανιδιοτελών πολιτών είναι πιο επιτακτική από ποτέ. » 

Την πρώτη αυτή ανακοίνωση η στενή συνεργάτης του Πέτρου Τατούλη, Αντιπεριφερειάρχης στην διοίκηση του και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, την υποδέχτηκε με «καρφιά» προς το κόμμα της Νέας δημοκρατίας λέγοντας σε ανάρτηση της «όταν οι άλλοι ψάχνουν αρχηγό….Ξεκινάμε από την Μεσσηνία για την μεγάλη ανατροπή και την μεγάλη ΝΙΚΗ !

Καλωσορίζουμε στην ''Νέα Πελοπόννησο" τον σπουδαίο γιατρό Παναγιώτη Γιαννόπουλο !ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

 

Την ίδια ώρα τα σενάρια που πλέκονται για τη Νέα Δημοκρατία είναι αρκετά αλλά δίχως επιβεβαίωση. 

Ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης δεν δηλώνει με σαφήνεια τις προθέσεις του. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του ακόμα και για ευρύτερη κομματική στήριξη έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια την στιγμή που ο ίδιος δέχτηκε την αμέριστη κομματική στήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού προκειμένου να εκλεγεί το 2019.

 Αν και παρασκηνιακά το κυβερνών κόμμα που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει την περιφέρεια που κέρδισε με κόπο και υπερβάσεις, αναζητά λύσεις.

 Η επιλογή Ταγαρά απομακρύνεται ωστόσο στο τραπέζι φαίνεται να βρίσκεται η λύση του Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση. 

Οι διεργασίες είναι εντατικές αφού ο πολιτικός χρόνος στενεύει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης, όποιος και αν είναι αυτός όχι μόνο θα πρέπει να «τρέξει» την Πελοπόννησο – ειδικά όταν μιλάμε για τον Κώστα Βλάσση που δεν έχει την απήχηση Ταγαρά, λόγου χάρη σε όλη την περιφέρεια- αλλά και να επικοινωνήσει το έργο που έχει επιτευχθεί στην τετραετία.  

 

Χ@ra