Αργολίδα: Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Νέας Κίου
Διαπιστώθηκε μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από σεντινόνερα περιμετρικά του σκάφους, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη ρίψη απορροφητικών υλικών.
  • Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου ενημερώθηκε για βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, το οποίο ελλιμενιζόταν εντός του αλιευτικού καταφυγίου της Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την βύθιση του ανωτέρω σκάφους.

Το αλιευτικό σκάφος ανελκύστηκε στη ξηρά από γερανοφόρο όχημα, ενώ με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων.

Από το συμβάν διαπιστώθηκε μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από σεντινόνερα περιμετρικά του σκάφους, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη ρίψη απορροφητικών υλικών.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους.