Καμπανάκι από την Κομισιόν για το αεροδρόμιο Καλαμάτας
Η «κίτρινη κάρτα» της Κομισιόν αφορά και όλες τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.
  • «Κίτρινη κάρτα» έβγαλε η Κομισιόν στη χώρα μας, για τη μη πιστοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας αλλά και αυτό των Κυθήρων. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και χρηματικό πρόστιμο, ενώ έχει δύο μήνες προθεσμία για να διορθώσει την επόπτευση της πολιτικής αεροπορίας. 

Η «κίτρινη κάρτα» της Κομισιόν αφορά και όλες τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Με βάση επιστολή της, που εστάλη στα μέσα Ιουλίου στην κυβέρνηση, η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και χρηματικό πρόστιμο, καθώς δεν έχει φροντίσει να πιστοποιήσει ότι τα συγκεκριμένα 10 πολιτικά και 4 μεικτής χρήσης στρατιωτικά αεροδρόμια είναι ευθυγραμμισμένα με τους κανονισμούς ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το θέμα αυτό, κλιμάκιο της EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας) επισκέφθηκε εκτάκτως την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για τις συνέπειες που θα έχει η παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την επιβολή προστίμου και τον πιθανό, από την ΕΕ, χαρακτηρισμό των συγκεκριμένων αεροδρομίων ως «μη ασφαλή».

 

 

tharrosnews